top of page

nieuws

IMG-4924.jpeg
Expositie in de Kerk van Beets

Oktober 2022

In het weekend van 8/9 en van 15/16 oktober van 12-17u is mijn werk (en dat van 5 andere kunstenaars) te zien tijdens een expositie in de Kerk van Beets. Zelf ben ik aanwezig op zaterdag 8 oktober. Iedereen is van harte welkom.

De expositie is deel van een open atelier- en kerkenroute ter gelegenheid van de Kunstmaand Edam-Volendam.

 

IMG-3620.jpeg
16-17 juli Zomerroute de Zeevang

Warder 103A 11:00-17:00

Dit jaar zal ik tijdens Zomerroute de Zeevang in het atelier van Patricia Schor een serie recente schilderijen en tekeningen exposeren. Ook staat er een deel van de installatie Rariteitenkabinet, dat eerder in de Grote Kerk Oosthuizen te zien was.

 

IMG-3038.jpeg
Sculptuur 'Vrij spel' verplaatst naar Pluktuin van Geesje

Juni 2022

Het werk heb ik samen met Alper Demir, als ontwerpersduo Kaplum, ontwikkeld heb voor Catwalk: Forces of Nature van Textiel Festival Twente 2021 is verplaatst van Landgoed Twickel naar Pluktuin van Geesje (Oudkarspel). 

Daar zal het voor onbepaalde tijd blijven staan.

 

 

IMG-2054_edited.jpg
Etalage Eye Filmmuseum (Amsterdam)

April 2022

Omdat de Eye Shop - de winkel van het Eye Filmmuseum (Amsterdam) - wil overstappen op duurzame, plastic-vrije producten, hebben ze mijn partner en mij, in de hoedanigheid van Kaplum, benaderd om een etalage te ontwerpen als startschot van deze transitie. Onze serie walvissen, die we ontwikkelden om aandacht te vragen voor het probleem van plasticvervuiling, paste perfect. We hebben de vorm van het Eye-logo gebruikt om een kleurrijke en speelse omgeving voor hen te ontwerpen.

 

 

18171439591189055.jpg
Sculptuur 'Vrij spel' op landgoed Twickel

Juni 2021

Dit werk heb ik samen met Alper Demir, als ontwerpersduo Kaplum, ontwikkeld voor Catwalk: Forces of Nature van Textiel Festival Twente 2021. Het zal een half jaar te zien zij op landgoed Twickel, op het terrein van Museumboerderij Wendezoele. 

We vormden het beeld van het Twentse Ros – dat verstrengeld is geraakt met de Twentse identiteit en symbool is geworden voor regionale trots – om tot een monumentaal beeld dat door de seizoenen heen van gedaante verandert en uiteindelijk zelfs gedeeltelijk vergaat, maar waarvan het skelet altijd overeind blijft. Net als de textielindustrie die in Twente ooit groots en bloeiend was, verdwenen leek, maar waarvan de basis, het skelet, de kennis en de geschiedenis, nog altijd daar is om nu opnieuw opgebouwd te worden.

 

 

17891480620950704.jpg
Geselecteerd voor Textiel Festival Twente

April 2021

Samen met kunstenaar Alper Demir heb ik een voorstel ingestuurd voor het project Catwalk: Forces of Nature, dat dit jaar onderdeel is van Textiel Festival Twente. Ons werk is, naast dat van 13 andere kunstenaars, geselecteerd om uit te voeren! Op het moment werken we hard aan een grote sculpturale installatie die van mei tot en met december 2021 te zien zal zijn.

 

 

jerboa (flat animals) -hands.jpg
Een nieuw project: Kaplum

Maart 2017

Samen met Alper Demir vorm ik sinds begin dit jaar het designers-duo Kaplum. We werken met hout en textiel en ontwerpen producten voor babies, kinderen en hun ouders. Na een lange voorbereiding, staat onze website vanaf nu online. 

 

 

Verslag Platform Groen Erfgoed

 

Lezing Plantsoenrevolutie, openbaar groen projecten van Louis le Roy

 

Op 2 maart 2016 hield ik tijdens Platform Groen Erfgoed een lezing over de openbaar groen projecten van kunstenaar, cultuurfilosoof en tuinman Louis le Roy. Thema van de middag was Seventies, een groene woonomgeving via participatie en bottom-up processen. Het verslag van de hele middag is nu te lezen op de website van Platform Groen Erfgoed.

 

 

Zomerroute de Zeevang, 16-17 juli 2016

 

Warder 103A, 1473 PG Warder

 

Ook dit jaar neem ik weer deel aan de zomerroute in de gemeente Zeevang, die op zaterdag 16 juli en zondag 17 juli tussen 11.00 en 17.00 uur zal plaatsvinden. In een reeks dorpen ten noorden van Amsterdam zijn verschillende ateliers en exposities te bezoeken.

 

Er zullen illustraties van mij te zien zijn in het atelier en de tuin van Patricia Schor in het lintdorp Warder, iets ten noorden van Edam. Het atelier is een hoge, lichte aanbouw aan een stolpboerderij en de langgerekte tuin grenst aan een weidevogelgebied. Kortom, een bijzonder mooie plek.

 

 

Artikelen in tijdschrift De Witte Raaf 
 
Vanaf november 2015
 

Vanaf november 2015 zal ik met enige regelmaat exposities over architectuur bespreken voor het tijdschrift De Witte Raaf. Mijn eerste artikel 'LEVS architecten in Nederland en de Dogon' is inmiddels verschenen in editie 178 november-december 2015 en zowel in de papieren versie als online te lezen. Mijn tweede artikel verschijnt in het eerstvolgende nummer.

 

 

 

 

Artikel 'Een nieuwe dialoog met de natuur' gepubliceerd in Stadsgeschiedenis
 
Stadsgeschiedenis 9 (2014) 2, augustus 2015

 

In het laatste nummer van het tijdschrift Stadsgeschiedenis is mijn artikel over de positie van Louis le Roy in de ontwikkeling van natuurlijker openbaar groen in de jaren zeventig verschenen. Stadsgeschiedenis is een Nederlands-Vlaams tijdschrift voor onderzoek, reflectie en debat over de stad en haar geschiedenis. De aanpak is interdisciplinair en gericht op een breed scala aan thema's. Op de website van Stadsgeschiedenis kun je een abstract van mijn artikel lezen, de inhoud van het hele nummer bekijken en het nummer bestellen.

 

 

 

Lezing tijdens summer school The Wise City
 
Eindhoven, 6 augustus 2015

 

Tijdens de summer school The Wise City, an exploratory journey towards the sustainable city zal ik op 6 augustus een lezing houden over de theorie en praktijk van beeldend kunstenaar, tekenleraar en cultuurfilosoof Louis Guillaume le Roy (1924-2012). De aandacht ligt hierbij op zijn openbaar groen projecten uit de jaren zeventig. The Wise city onderzoekt drie hoofdthema's. Mijn lezing valt onder het thema Into the Wild, waarin de mogelijkheden tot het vergroenen en verwilderen van de publieke ruimte worden onderzocht.

 

 

 

GAA druk maken, 10 juli - 30 aug 2015
 
Grote Kerk Alkmaar

 

Tijdens de grafische manifestatie GAA druk maken in de Grote Kerk Alkmaar zijn er vijf verschillende linosnedes van mij te zien.

 

Dit jaar bestaat het Grafisch Atelier Alkmaar 40 jaar. In dit kader wordt van 10 juli tot 30 augustus in de Grote Kerk Alkmaar de manifestatie GAA druk maken gehouden. De eerste twee weken vinden er dagelijks demonstraties, lezingen en workshops op het gebied van grafische kunst plaats. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er een etspers, een zeefdruktafel en een lithopers opgesteld in de kerk. Daarnaast is er een grote expositie met grafische werken te zien en is er een winkel ingericht.

 

 

Zomerroute de Zeevang, 18-19 juli 2015

 

Warder 103A, 1473 PG Warder

 

Ook dit jaar neem ik weer deel aan de zomerroute in de gemeente Zeevang, die op zaterdag 18 juli en zondag 19 juli tussen 11.00 en 17.00 uur zal plaatsvinden. In een reeks dorpen ten noorden van Amsterdam zijn verschillende ateliers en exposities te bezoeken.

 

Er zullen linosnedes en schilderijen van mij te zien zijn in het atelier en de tuin van Patricia Schor in het lintdorp Warder, iets ten noorden van Edam. Het atelier is een hoge, lichte aanbouw aan een stolpboerderij en de langgerekte tuin grenst aan een weidevogelgebied. Kortom, een bijzonder mooie plek.

 

 

bottom of page